Persoonlijke doelen stellen en bereiken

Persoonlijke doelen stellen en bereiken

 

 De belangrijkste stap om persoonlijke doelen te bereiken is deze doelen te bepalen. Defineer zo nauwkeurig mogelijk wat je wilt bereiken en volg je plan zonder omleidingen en onnodige stops. 

 

Persoonlijke doelen stellen en bereiken

Zodra je precies formuleert wat je wilt en wat je doel is, moet je stug volhouden tot je dit doel bereikt hebt! Laat je door niemand afleiden van jouw doel, van de weg die je hebt besloten te volgen, door overtuigingen van anderen.

Wat je ook wilt, als je er overtuigd van bent dat je de juiste richting volgt, blijf dit pad volgen, ongeacht wat andere mensen zeggen. Eerder dan hardnekkig te zijn betekent dit eigenlijk je doel te bereiken door zelfkennis en de bovengenoemde juiste formulatie van je wensen.


Visualiseer dat je je doel al hebt bereikt!

Er wordt gezegd dat het helpt om je doel met al je zintuigen waar te nemen. Je ziet het voor je alsof het al zo is, alsof je je doel al hebt bereikt. Bijvoorbeeld als je een auto wilt kopen en je weet precies welk merk. Doe je ogen dicht en stel je dan levendig voor dat je al achter het stuur zit. Ruik de geur van de nieuwe wagen, raak de stoelbekleding aan, kies de kleur, de gewensde uitrusting, visualiseer hoe je al op de snelweg rijdt, luistert radio en zingt luidkeels met je favoriete nummer mee. Loop in je gedachten al deze situaties door en gebruik al je zintuigen!

Gesprekken met jezelf, visualisatie en bepaling van het doel vormen 90% van het succes. Doe dit minstens 5 tot 10 minuten per dag!

Je kan ook een "vision board" gebruiken, een soort bord of collage waarop je afbeeldingen weergeeft die je doelen vertegenwoordigen: vakantie, baan, huis, auto, nieuwe figuur, jeugdig uiterlijk, of een tevreden gezin.

Kies de juiste woorden, positief en mooi ter inspiratie, gesproken of geschreven, die je als een mantra kan herhalen, vooral als negatieve gedachten en pesimisme lijken te overheersen.

Gebruik de wet van aantrekking!

De wet van aantrekking verwijst naar een concept dat is gebaseerd op het Amerikaanse  "like attracts like." Het betekent dat je terugkrijgt wat je uitstraalt en verwacht. Wat je denkt, voelt, creëert, gewoon welke energie je in het universum uitstraalt.

Positief denken, optimisme, vertrouwen in je eigen plan, overtuiging dat het slechts de kwestie van tijd is tot je je doel bereikt, dat alles kan je enorm helpen om je doelen effectief te behalen!

 

 

Persoonlijke doelen stellen en bereiken
Opmerkingen
SABON gebruikt cookies om uw een betere klantervaring te bieden. Door verder te browsen gaat u akkoord met het gebruik van cookies.