Verlaat je comfortzone tijdens vakantie – vind je betere IK! | SABON Germany

Verlaat je comfortzone tijdens vakantie – vind je betere IK!

 

Als je uitdagingen en avontuur tijdens je vakantie zoekt, kies een bestemming buiten je comfortzone. Plekken waar je nooit eerder bent geweest voeden je lichaam, geest en ziel.

 

 

Misschien klinkt het te gecompliceerd of zelfs onmogelijk, maar heb je ooit erover nagedacht om in je eentje met vakantie te gaan? Ook als je gewend bent altijd met vrienden, familie of je partner te reizen, wat denk je over eens even lekker een paar dagen alleen op reis?

 

Je kan behoorlijk schrikken als je daaraan denkt, maar diegenen die het hebben geprobeerd waren er reuze gelukkig mee. In hun reisblogs schrijven ze dat in je eentje op reis gaan geweldig is, het laadt je op en helpt jou jezelf te ontdekken en herontdekken. Het is een soort therapie, een luxe, een „must try“.

 

In principe betekent alleen reizen quality time met jezelf. Je leert jezelf beter kennen, omdat je genoeg tijd hebt om uit te vinden waarvan je houdt, wat je wilt veranderen en te verbeteren. Je luistert gewoon naar je eigen gevoel.

 

Alleen reizen vraagt moed en meer voorbereidingswerk. Je kan al thuis een plan maken, een dagelijks programma samenstellen met touristische bezienswaardigheden enz. Een voordeel is dat je kunt doen wat je wilt en waneer je wilt, zonder zorgen te maken over voorkeuren van iemand anders. Soloreizen geeft je het echte gevoel van vrijheid en tegelijkertijd kan je zien hoe georganiseerd je bent. 

 

Er is weliswaar niemand die een foto van jou maken, maar je hebt uitvindingen zoals de selfiestick en tripod voor je smartphone ter beschikking. Of kan je gewoon iemand vragen.

 

Als je naar een plaats gaat waar je nooit eerder bent geweest, probeer alleen de nodigste spullen in je backpack in te pakken en de rest koop je onderweg of ter plekke.

 

Zeg nee tegen reizen met een reisbureau

 

Als je niet in je eentje op reis wilt gaan, maar toch hebt je een extra dosis adrenaline, probeer je vakantie zelf te plannen in plaats van een kant-en-klare pakketreis via een reisbureau te kopen. Zelfs als je met je gezin op vakantie gaat. Vooral als je altijd voor all-inclusive gaat waarbij je alleen op moet letten om op tijd op het vliegveld te zijn.

 

Kies een bestemming waar je al lang over droomt, boek je vliegtickets of zet je auto klaar, bekijk het aanbod van accommodatie en het eten regel je ter plekke. Dat alles geef je het gevoel van vrijheid wat je met de all-inclusive arrangementen nooit kunt meemaken.

 

Vergeet niet nieuwe digen te proberen: interessante wandeltochten, lokale rondvaarten, watersporten, alles wat je maar kunt bedenken: adrenaline gegarandeerd!

 

 

 

 

 

 

Verlaat je comfortzone tijdens vakantie – vind je betere IK!
Opmerkingen