Poriën verminderen - wat kun je eraan doen? | SABON Netherlands

Poriën verminderen - wat kun je eraan doen?

 

We weten natuurlijk allemaal hoe de gebruikersvriendelijke Instagram-filters werken, hoe ze je gezicht visueel aantrekkelijker kunnen maken. Laten we echter ook andere trucs proberen, om grove poriën zichtbaar te verminderen.

 

Of we het nu leuk vinden of niet, onze huid heeft meer of minder zichtbare poriën. Al die foto´s in tijdschriften of die door celebrities op sociale media worden gepost hebben niets met de realiteit te maken, maar toch benijden we hen om hun perfecte gezichten en porseleinen huid.

Wat kan je dus doen om een zuivere en mooie huid te behouden? Het is vooral belangrijk om een goed doordachte huidverzorgingsroutine te hebben en niet te veel samentrekkende producten te gebruiken in de hoop dat je poriën snel verdwijnen. Daarmee doe je meer kwaad dan goed.

Bijna elke vrouw droomt over een mooie huid zonder zichtbare poriën. Maar om ze onder een dikke laag make-up te verstoppen is geen goede idee, ze worden daardoor nog opvallender. Laten we dus proberen om de poriën te verminderen, maar tegelijkertijd om ze te accepteren. Ze zijn overringens geen ziekte, maar een kenmerk van een normale menselijke huid.


Oorzaken van grove poriën

Een vette huid kan de oorzaak zijn van grove poriën. Dit komt omdat bij dit huidtype de talgklieren overactief zijn met talg produceren. Het voordeel van een vette huid is dat hij langzamer veroudert dan andere huidtypen en je zal dus minder snel last van rimpels krijgen!

Het gebruik van verkeerde producten die talgproductie stimuleren kan ook tot grove poriën leiden, evenals overmatig huidreinigen of overmatig gebruik van exfoliërende producten. Verder kunnen hormonale veranderingen tijdens de puberteit of menopause, genetisch erfgoed of roken de oorzaak van grote poriën zijn.


Wat te doen om de poriën te verminderen?

Je kan een toner met salicylzuur of glycolzuur aan je huidverzorgingsroutine toevoegen. Deze ingrediënten verwijderen effectief dode huidcellen en sluiten de poriën, zodat deze minder opvallend zijn.

 

Gebruik crèmes en serums die niacinamide bevatten: het zuivert de poriën en zorgt voor een egale huid.

 

Breng wekelijks een gezichtsmasker aan met Dode Zeemodder, om onzuiverheden te verwijderen en de poriën te zuiveren.

 

Was je gezicht met koud of lauwwarm water, nooit met te warm water. Koud water sluit de poriën, dus het kan helpen!

 

Gebruik een keer per week een enzymatische peeling of producten die fruitenzymen of glycolzuur bevatten, rijk zijn aan natuurlijke vitamines A en C of beta-caroteen, die helpen om de poriën open te zetten en de verstopte talgklier te reinigen.

 

Behandel je gezichtshuid een keer per week met een stoombad voor het gezicht link to rose stem dat de poriën zuivert. Hierdoor worden andere verzorgingsproducten beter opgenomen door de huid.

 

Veel huidproblemen kun je verminderen met gezond en gevarieerd eten. Vermijd friet waarin ongezonde vetten zitten, eet en drink minder zuivelproducten en consumeer veel voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitaminen A, C en B complex.

 

Poriën verminderen - wat kun je eraan doen?
Opmerkingen