5 slimme tips om je huid in de zomer te verfrissen|SABON Netherlands

5 slimme tips om je huid in de zomer te verfrissen

 

 We kunnen niet wachten tot het zomer is, maar als de hitte aanbreekt, zijn we op zoek naar verkoeling! De volgende kleine trucs helpen ons de hete zomerdagen en klamme nachten door.

Allereerst, kies voor katoenen kleding en beddengoed! Vermijd polyester, satijn en zelfs zijde, het draagt niet lekker bij hoge temperaturen.

1. Neem een lauwwarme douche

Een warme douche voordat je naar bed gaat verbetert je slaap, want het gevoel van frisheid kalmeert. Je zal de hele nacht door kunnen slapen. 

De Schotse douche betekent een wisseldouche. Van warm naar koud en viceversa  is goed voor je huid en haar. Het werkt verfrissend en brengt verse zuurstof in je brein. Het helpt om  stress te verminderen, verlicht depressieve klachten en geeft een gevoel van welzijn. Verder helpt de Schotse douche om je ademhaling te verbeteren, vooral als je een douchegel of doucheolie met een verfrissende geur zoals munt gebruikt.

Het klinkt misschien raar, maar kies voor een warme douche of bad als het buiten warm is. Je zult zien hoe verfrissend het is!

2. Gebruik een verfrissende spray

Thermaal of plantaardig water verkoelt en verfrist, vooral als je het in de koelkast bewaart! Spray op je huid of breng het product met een make-up pad – geen afspoelen of afvegen nodig.

3. Drink heet thee in plaats van ijskoud water

In warmere landen wordt op warme zomerdagen groene thee met verse muntbladeren en een beetje honing geserveerd. Wanneer de temperatuur begint te stijgen, worden de zweetklieren geactiveerd, de huid verwarmt het zweet en dat verdampt. Groene thee heeft dus een verkoelend effect!

4. Vermijd zout en neem vitamines in

Zout zorgt ervoor dat je meer vocht in je lichaam vasthoudt. Dit leidt tot gezwollen gewrichten en gevoel van ongemak. Probeer in warme dagen je zoutverbruik te beperken, zorg voor optimale hydratatie en neem vitamines B5, B6 en D in!

5. Gebruik ijsklontjes

Als je door de zon wordt verbrand of  je huid raakt door de hitte geïrriteerd, masseer de plek met 2 tot 3 ijsklontjes. De pijn wordt door de plotselinge verkoeling verlicht!

 

 

5 slimme tips om je huid in de zomer te verfrissen
Opmerkingen