7 voetverzorgingstips voor de zomer| SABON Netherlands

7 voetverzorgingstips voor de zomer

 

Het sandalenseizoen is begonnen, met goede tips voor zachtere hielen! In de zomer hebben onze voeten speciale verzorging nodig, want hun huid droogt veel sneller uit dan in de winter.

Hier zijn dus enkele tips om hielkloven, droge en schilferende huid te voorkomen en je voeten mooi en gezond.

1. Verzachten

Het geheim van babyzachte voeten is het verwijderen van harde huid met een handmatige of elektrische voetvijl of een puimsteen. Eelt en harde huid verdwijnen sneller als je je voeten van tevoren verzacht in een voetenbad met lauwwarm water en badzout. Of in water met een beetje doucheolie: het is rijk aan hydraterende oliën en helpt de huid te verzachten. Laat je voeten voor tien minuten in het voetenbad weken en bereid ze daardoor voor op de volgende verzorgingsstappen. Intussen kan je door een tijdschrift bladeren of je favoriete muziek luisteren!

2.Polijsten

Na het verzachten van je voeten is het polijsten van de voetenhuid makkelijker en effectiever. Haal je voeten uit het water en droog ze voorzichtig af met een schone handdoek. Wrijf zachtjes over alle droge plekken met een puimsteen of een voetvijl.

3.Exfoliëren

Om ultrazachte voeten te krijgen, gebruik een fijne scrub die ook dode huidcellen verwijdert. Kies een voetenscrub met menthol, om je voeten extra te verwennen!

4.Hydrateren

Hydrateer vervolgens je voeten met voetenboter en voetencrèmes. Kies voor ingrediënten zoals kalmerende aloë vera, hydraterende hyaluronzuur en glycerine als je een zeer droge huid hebt. Of speciale producten die effectief zijn tegen hielkloven.

5.Voetenmaskers uitproberen

Hebben je voeten een supersnelle hydratatie nodig? Probeer eens maskersokken voor voeten uit! Laat de maskersokken ongeveer 20 minuten om je voeten zitten voor een diepe hydratatie en onmiddellijk zachte hielen.

6.Nagelriemen verzorgen

Een perfecte pedicure betekent ook goed verzorgde nagels en gehydrateerde nagelriemen. Breng dus een royale hoeveelheid crèmes of speciale oliën aan. Als je de nagelriemen niet wilt verwijderen, kan je ze terugduwen met een bokkenpootje. Je nagels zullen er geweldig uitzien!

7.Vitamines innemen en goede schoenen dragen

Het geheim van babyzachte voeten ligt niet alleen in miraculeuze crèmes, maar ook in goed passende schoenen die goed ademen, zodat je geen zweetvoeten krijgt waardoor de bacteriën zich kunnen voortplanten.

Ook vitamines zijn essentieel voor gezonde voeten. Zonder vitamine C wordt de huid ruwer, vitamine E beschermt de huidcellen tegen vrije radicalen, en een vitamine A-tekort  kan een droge huid en hielkloven veroorzaken.

 

 

7 voetverzorgingstips voor de zomer
Opmerkingen