Alles wat u moet weten over de zomerpeeling!

Alles wat u moet weten over de zomerpeeling!

 

 Het wordt weliswaar aanbevolen om het exfoliëren in de zomer te beperken, maar u hoeft uw schoonheidsritueel niet te onderbreken. Met een lichte peelingbehandeling houdt u uw huid fris en stralend.

Door exfoliëren wordt de huid gevoeliger voor uv-straling, wind en luchtvervuiling, kan sneller verbranden, raakt geïrriteerd en kunnen er pigmentvlekken ontstaan. Daarom is het verstandig om in de zomer, zeker twee weken vóór de zomervakantie, een microdermabrasie, chemische peeling of laserbehandeling te ondergaan. In ieder geval, om rimpels te voorkomen, de huid te verzachten en onzuiverheden en dode huidcellen te verwijderen die poriën verstoppen, kunt u dagelijks de volgende zachte exfoliërende technieken uitvoeren – natuurlijk een beetje voorzichtig.


Exfoliëren met milde zuren en vitamine C

Gebruik regelmatig serums met fruitzuren (AHA, alpha hydroxy acids) – voor de droge of gevoelige huid, (BHA, beta hydroxy acids) – voor de vette huid met neiging tot acne, en vitamine C (in de pure en meest effectieve vorm, genaamd L-ascorbinezuur, die heel goed in de huidbarrière doordringt). Deze stoffen stimuleren het natuurlijke exfoliatieproces van de huid, produceren collageen en laten de huid stralend en fris achter.


Exfoliëren met fijne korreltjes

Breng een gezichtsexfoliant aan bij het reinigende ochtendritueel, bijvoorbeeld, een of twee keer per week, op het licht vochtige gezicht of tijdens douchen. U kunt er uw gezicht, hals en decolleté mee masseren, om een glanzende en zachte huid te krijgen.


Exfoliëren met een gezichtsborstel

Een snelle oplossing voor het verwijderen van dode huidcellen en stimuleren van de bloedsomloop (vooral als uw huid er moe en dof uitziet) kan een gezichtsborstel zijn, manueel of elektrisch. Masseer de huid met draaiende bewegingen. U kunt de borstel gebruiken om uw huid te reinigen (diepe reiniging van poriën) of bij het aanbrengen van crèmes en serums, bijvoorbeeld, om de opname van actieve ingrediënten te bevorderen.


LET OP! Ongeacht de manier van het exfoliëren gebruik in de zomer iedere dag een zonnebrandcrème met SPF 50 om uw gevoelige huid tegen verbranden en hyperpigmentatie te beschermen!

 

Alles wat u moet weten over de zomerpeeling!
Recommended products
Opmerkingen
SABON gebruikt cookies om uw een betere klantervaring te bieden. Door verder te browsen gaat u akkoord met het gebruik van cookies.