Exfoliëren - waarom, hoe, wat en waar | SABON Netherlands

Exfoliëren - waarom, hoe, wat en waar

De hele zomer kon je van het relaxte zomergevoel en lekker bruin kleurtje genieten; de herfst is dan een perfecte tijd voor exfoliëren.

 

In de zomer wordt je huid blootgesteld aan verschillende factoren, denk aan zout water, hitte, airco, zon of zonnebrand. Huidcellen vernieuwen zich elke 28 dagen en het zou ideaal zijn om je huid minstens een keer per maand te exfoliëren en/of het gezicht en lichaam diep te reinigen, om dode huidcellen te verwijderen.

Het regeneratieproces van de huid  kan om verschillende redenen vertragen (leeftijd, hormonen, dieet, wisselen van jaargetijden). Het kan vaak leiden tot het verstoppen van de poriën, barstjes in de huid, rimpels of een doffe huid.

Exfoliëren stimuleert de bloedcirculatie, waardoor je huid er aanzienlijk gezonder uitziet.

Met het ouder worden verlengt zich het huidherstel van 28 tot 45-50 dagen, je moet dus je huid helpen om weer te kunnen stralen door deze mechanisch of chemisch te exfoliëren.

Er zijn verschillende vormen van exfoliatie die uitsluitend specialisten kunnen uitvoeren, zeer effectief en niet-invasief: microdermabrasie, ultrasound peeling en fruitzuurpeeling ofwel AHA-peeling.

Mild exfoliëren kan je ook thuis, vooral als je een gevoelige huid hebt of een huid die naar couperose neigt. Vermijd in het laatstgenoemde geval de mechanische exfoliatie!


Enkele tips om goed te exfoliëren


Een goede huidverzorging bevat mild exfoliëren een keer per week of elke tien dagen, gecombineerd met het gebruik van verzorgingsproducten die je huid helpen te herstellen en haar beschermingsbarrière te vernieuwen.

Breng vervolgens een hydraterend, verfrissend masker aan dat de huid na het exfoliëren kalmeert, en je zal nog lang van een heerlijk fris gevoel genieten!

Ook als de zon nog sterk is, vanaf september kan je producten met retinol aan je huidverzorgingsroutine toevoegen. Verlaat je huis echter niet zonder zonnebrand. Retinol stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen en bevordert daardoor het herstel van je huidbarrière, reguleert de talgproductie en vermindert de zichtbaarheid van pigmentvlekken.

Een hyaluronzuur serum creërt beschermende laag op het oppervlak van je huid en ka water vasthouden, wat belangrijk is als de temperatuur daalt.

Vergeet de huid van je lichaam niet. Verwen deze minstens twee keer per maand met een scrub met voedende oliën. Je huid zal perfect schoon, glad en zijdezacht als een babyhuid zijn!

 

 

Exfoliëren - waarom, hoe, wat en waar
Opmerkingen