5 feiten over Japanse vrouwen die u tot nu toe niet kende

5 feiten over Japanse vrouwen die u tot nu toe niet kende

 

 Japanse vrouwen staan bekend om hun jeugdig uiterlijk ongeacht leeftijd en de glimlach die nooit van hun gezicht verdwijnt. En het heeft niets te maken met het gebruik van hoogwaardige cosmetica, zoals u misschien denkt ...

Natuurlijk, we komen van totaal verschillende landen en culturen en we kunnen niet ineens  onze levenssstijl geheel veranderen. Maar, afgezien van genen of klimaat, volgen Japanse vrouwen strikt bepaalde beautyregels waardoor we ons kunnen laten inspireren, vooral omdat ze geen zijeffecten hebben.

(1.) Exfoliëren van de huid met Matcha thee, en adukibonen. Japanse vrouwen gebruiken adukibonen in hun beautyrituelen al meer dan duizend jaar. Deze tot een fijn of grof poeder gemalen soort rode bonen is een natuurlijke hulp bij een acnegevoelige huid en mee-eters. De matcha poeder is een krachtig antioxidant en helpt daardoor tegen huidveroudering

(2.) Een net geëxfolieerde huid kan met rijstwater worden gewassen, dat rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten is en de huid tegen vervroegde veroudering beschermt, verzacht en laat haar stralen.

Hoe rijstwater te maken: doe een halve kop rijst in een schone kom en spoel de rijst een aantal keer door met schoon water. Voeg twee kopjes water toe en laat de rijst gedurende 15 minuten  weken. Zeef het rijstwater in een fles en laat 1-2 dagen op kamertemperatuur staan. Gefermenteerd rijstwater is klaar als het een beetje zuur ruikt.

(3.) Een andere truc van Japanse vrouwen voor een zijdezachte, gladde en sterke huid is het baden in water met zakjes groene thee en rijstzemelen. Groene thee heeft een ontstekendingsremmende werking en helpt om huidveroudering te voorkomen, terwijl rijstzemelen rijk aan ferulazuur en vitamines A en E zijn en een hydraterende en verouderingsremmende werking hebben. 

(4.) Japanse vrouwen eten bijna geen bewerkt voedsel. Ze geven de voorkeur aan vis, groenten, fruit, zeewier, gefermenteerde soja producten (bijvoorbeeld miso) en groene thee. Geen fast food, fruitsappen met toegevoegde suikers, zoetigheden of frietjes! 

Japanse vrouwen krijgen bovendien genoeg vitamine C uit voedsel, voedingssupplementen, dranken, fruit, groenten en cosmetica. Sommige Japanse vruchten en groenten, zoals yuzu, khaki, en shiso (een soort wilde basilicum), zitten boordevol dit wondermiddel. 

(5.) De Japanners weten dat de schoonheid van binnenuit komt. In het Land van de Rijzende Zon bestaat een eeuwenoude wijsheid Mienai Oshare, oftewel "Onzichtbare Schoonheid". Deze wijsheid zegt dat de schoonheid niet om een mooi lijf gaat, maar in kleine gebaren, in een betekenisvol leven, in onze houding en gedrag ligt.

Al eeuwenlang bestaat ook het concept wabi-sabi, de kunst van het vinden van schoonheid in imperfectie. Het leert ons de schoonheid van imperfectie en eenvoud te waarderen. Niet perfect willen zijn geeft ook rust. Laten we de perfectionist in ons eindelijk vrij en genieten we van de unieke schoonheid van alles, dat imperfect lijkt

 

 

5 feiten over Japanse vrouwen die u tot nu toe niet kende
Opmerkingen
SABON gebruikt cookies om uw een betere klantervaring te bieden. Door verder te browsen gaat u akkoord met het gebruik van cookies.